Ово питање је упућено свим председничким кандидатима како би се утврдило да ли поседују одговарајуће знање, вештине и способности како би управљали Републиком Србијом и како би примали плату коју им даје народ Србије.

Опширније...

Ресурс, у обављању своје делатности, прикупља и обрађује податке о личности поштујући све релевантне законе и прописе.

Заштита и сигурност личних података наших купаца, клијената и пословних партнера је приоритет.

Молимо Вас да ове информације пажљиво прочитате!

Руководилац обраде података о личности

Магазин Ресурс је руководилац обраде података о личности у складу са законом и прописима о заштити података о личности. Магазин Ресурс као руководилац обраде података о личности одређује сврху и средства обраде података о личности и одговорна је за чување и коришћење података о личности у писаној и/или електронској форми.

Resurs.rs, у свом пословању може да буде и извршилац обраде података о личности у случају у ком обрађује податке о личности у складу са писаним упутством руководиоца обраде података о личности.

Службеник за заштиту података о личности

Магазин Ресурс је у складу са законским и регулаторним захтевима именовала Службеника за заштиту података о личности кога можете контактирати везано за сва питања у вези са обрадом података о личности или остваривања права на заштиту података о личности.

Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Подаци о личности које прикупљамо

Подаци које прикупљамо зависе од: врсте услуге коју пружамо нашим корисницима и клијентима, намере корисника да користи наше услуге, од врсте уговора ког склапамо са нашим клијентом, као и о намери корисника да користе своја права базирана на законским и регулаторним одредбама о заштити података о личности. У првом реду ради се о подацима без којих не можемо да извршимо услугу, а укључују најмање:

 • податке везане за коришћење веб странице www.resurs.rs.rs
 • остале личне податке неопходне за остварење клијентових права базираних на законским одредбама о заштити потрошача

Прикупљање и коришћење података о личности

Resurs.rs прикупља и управља подацима о личности у сврху купопродајног односа за производе и услуге из сопствене понуде те како би испунила законске и регулаторне обавезе као и у сврху остварења сопствених легитимних интереса законитог пословања.

Ако то од нас траже релевантни законски прописи, за одређене разлоге ћемо од корисника додатно тражити његов (Ваш) изричит пристанак.

Разлози због којих обрађујемо податке о личности ради склапања и испуњења уговорних обавеза су:

 • продаја услуга
 • продајне и маркетиншке активности
 • администрација уговорног односа
 • управљање и примање приговора, притужби и рекламација
 • поступак наплате или присилна наплата дугова
 • друге законске обавезе које произлазе из пословања Resurs.rs

Разлози ради којих обрађујемо Ваше податке о личности на бази наших пословних легитимних интереса су:

 • обавештавање о променама везаним за услове пословања
 • обавештавање о могућностима коришћења Resurs.rs
 • спречавање и откривање преваре

За све друге активности које нису покривене горе наведеним разлозима затражићемо додатни пристанак. Наши клијенти, у сваком тренутку, имају право да повуку дати пристанак.

Приступ подацима о личности

Resurs.rs предузима техничке и организационе мере како би се прикупљени подаци о личности обрађивали само на начин који је у складу са наведеном сврхом. Уколико је неопходно у сврху извршења наших пословних активности, приступ подацима о личности ће бити омогућен трећим странама и то: државним органима и органима јавне власти која у сврху спровођења законских обавеза имају право приступа подацима о личности; адвокатима, сервисним службама, штампарији, финансијским установама и другим пословним партнерима.

Сви осим државних органа и органа јавне власти податке о личности обрађују искључиво према упутствима Resurs.rs.

Обрада података о личности

Кориснички подаци о личности ће бити обрађивани унутар Европске привредне зоне (ЕПЗ) од стране извршилаца обраде који су наведени у поглављу Приступ подацима о личности, а чија је одговорност и обавеза заштите података о личности и чувања њихове поверљивости дефинисана уговорним односом и у складу са свим техничким и организацијским мерама и законским прописима који уређују заштиту података. Ваши подаци које је Resurs.rs прикупила у сврхе наведене у поглављу Прикупљање и коришћење података о личности неће бити доступни никоме ко за то нема овлашћење.

Остваривање права

Када је то законски предвиђено, корисник, клијент има право на информације о обради његових података о личности; повлачење свог пристанка у било које време, ако податке о личности обрађујемо уз дат пристанак; исправку или допуну података о личности како би увек били тачни; брисање података о личнсоти када више нису потребни за горе наведене сврхе; подношење приговора или надлежном државном органу.

Resurs.rs свим заинтересованима обезбеђује комуникацијске канале због остваривања својих права везаних за заштиту података о личности и то постављањем захтева: путем електронске поште послате са у систему Resurs.rs регистроване е-маил адресе на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Право на приговор надзорном органу

Осим приговора на обраду података о личности поднесеног Resurs.rs., приговор на обраду личних података могуће је поднети и канцеларији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Булевар краља Александра 15, 11000 Београд, Србија, на е-мail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона 011 3408 900.

Чување података о личности

Временски период чувања података о личности корисника зависи од сврхе због које их обрађујемо. Подаци прикупљени због обрада базирани на законској основи, чувају се у складу са временским ограничењима одредби предметног закона (на пример Закон о рачуноводству и сл.)

Контакт:

За било каква питања о начину коришћења података о личности можете нас контактирати е-маилом или поштом како следи:

слањем електронске поште на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

За комуникацију због остваривања права везаних за заштиту података о личности потребно је користити комуникацијске канале дефинисане у поглављу „Остваривање права“ како би сваки захтев био прихваћен, а корисник као иницијатор идентификован.

Ажурирање Информације о обради података о личности

Resurs.rs редовно ревидира и ажурира информације о обради података о личности у складу са променама у сопственим пословним процесима или на основу законских и регулаторних обавеза. Важећа верзија „Информације о обради података о личности“ доступна је на нашим страницама www.resurs.rs. Уколико дође до значајних промена које у већој мери утичу на обраду података о личности информацију ћемо без одлагања објавити на веб страници и директно Вас информисати.

Новости и употреба података о личности за маркетинг

Уколико корисник жели да прима обавештења о нашој понуди путем електронске поште потребно је да направи пријаву на Новости сајта. При испуњавању обрасца за пријаву потребно је попунити означена поља те унети адресу електронске поште на коју жели да прима Новости сајта. У сваком тренутку корисник може да изврши одјаву на наш Новости сајта у складу са упутствима које ће добити електронским путем након пријаве, као и на сваким Новостима сајта. Сви регистровани корисници Resurs.rs веб сајта, у сваком тренутку у свом профилу могу да пријаве или одјаве са Новости сајта.

Resurs.rs неће корисничке контакт податке дате за пријаву на Новости сајта делити са трећим странама, осим у случају и под условима који су наведени у претходном поглављу. Исто тако, уколико се корисник није пријавио за примање Resurs.rs Новости сајта, као корисник, од нас може да добије само поруку везану за активности које је сам лично иницирао. Уз наведено, Resurs.rs ће на корисникову адресу електронске поште доставити информације о променама у вези са нашим пословањем и односом са клијентом, купцем као корисником наших услуга.

 Да би сте били успешан политичар, руководиоц, лидер или савременим речником - менаџер, поред лепљења плаката, ботовања, да знате да потпалите, да задовољавате своје потребе, да умете да (пре)летите, да имате машински мозак, искуства из печењаре, да имате праве пријатеље на правом месту, морате да поседујете још неке вештине, наравно ако хоћете да на најбољи могући начин обављате предвиђене менаџерске послове.

Опширније...

Интернет страница Магазина Ресурс намењена је општем информисању јавности о радним односима. Објављивањем информација о радним односима, Магазин Ресурс представља својеврсну помоћ корисницима сајта у лакшем разумевању области радних односа, под условом да их се корисници доследно придржавају.

Правила коришћења

Сагласни сте да ћете сајт Магазина Ресурс (resurs.rs) користити у законским оквирима. Сајт се не сме користити за:

 • слање, објављивање или коришћење материјала који су агресивни, увредљиви, клеветнички, недолични, непристојни, претећи или незаконити и који крше ауторска права, поверљивост, приватност и друга права.
 • ширење ланчаних писама, спамова, нежељене поште или за штетно и злонамерно понашање које изазива, или може изазвати, штету, узнемиравање, непријатности или страх приликом његовог коришћења.
 • Не смете да заобиђете, нити да покушате да заобиђете, мере безбедности нити да мењате садржаје на сајту, осим ако то није изричито дозвољено. Садржаји се на сајту објављују, редовно ажурирају и уклањају без претходне најаве, тако да корисници сами сносе одговорност уколико преузети или сачувани садржај није ажуран. Ово је нарочито важно за коришћење, односно преузимање текстова/материјала.

За преузимање података са сајта, а посебно резултата претрага, није дозвољено коришћење аутоматских алата („web robots“), па ће у случају њихове употребе и других злоупотреба Агенција применити одговарајуће мере за заштиту свог информационог система. Ове мере могу укључити аутоматско блокирање приступа кориснику са одређене адресе и друге поступке који су јој на располагању.

Можете погледати, копирати или одштампати стране са овог сајта искључиво за личне, некомерцијалне сврхе. У супротном, не можете користити, мењати, репродуковати, дистрибуирати или објављивати информације са овог сајта без изричите дозволе Магазина Ресурс.

Задржавамо право да искључимо одређене кориснике са сервиса на сајту, као и да уклонимо податке о њима, уколико злоупотребљавају сајт (што подразумева пре свега хакерисање, преваре или ширење рачунарских вируса). Такође, можемо и мењати сервисе без претходног упозорења што може да подразумева и уклањање сервиса у било које време.

Званична интернет страница Магазина Ресурс може да садржи линкове ка другим сајтовима. Линковани сајтови нису под контролом Магазина Ресурс, нити Магазин Ресурс одговара за њихов садржај (укључујући, без ограничења, све линкове које садржи линковани сајт или све измене и уношења нових верзија линкованих сајтова). Магазин Ресурс није одговорн за било који облик преноса примљеног садржаја са другог линкованог сајта. Магазин Ресурс обезбеђује ове линкове корисницима само као погодност, тако да постављање ових линкова на званичном сајту не подразумева удруживања Магазина Ресурс са другим сајтовима.

Магазин Ресурс не одговара за било какву директну, индиректну, последичну или другу штету насталу коришћењем овог сајта или других линкованих сајтова.

Како би ова веб страница радила правилно и како бисмо били у стању да вршимо даља унапређења странице, а у сврху побољшања вашег искуства прегледања, ова страница мора вашем рачунару да пошаље малу количину информација (тзв. "cookies" или колачићи). Преко 90% свих веб страница користи ову праксу, али у складу са Законом о заштити података о личности смо у обавези да пре слања колачића обезбедимо ваш пристанак. Коришћењем веб странице пристајете на употребу колачића. Блокирањем колачића и даље можете да прегледате страницу, али вам неке опције неће бити доступне.

Шта је колачић?

Колачић (енг. cookie) је информација послата вашем рачунару од стране веб странице коју посетите. Колачићи обично чувају ваше поставке за веб страницу, као што су жељени језик или адреса. Касније, када опет отворите исту веб страницу интернет претаживач шаље назад колачиће који припадају тој страници. Ово омогућава страници да прикаже информације прилагођене вашим потребама.

Колачићи могу да чувају широк појас информација укључујући и податке о личности (као што је ваше име или е-мail). Ипак, ова информација може бити сачувана једино ако ви то омогућите - веб странице не могу да добију приступ информацијама који им ви нисте дали и не могу да приступе другим датотекама на вашем рачунару. Задате активности чувања и слања колачића вама нису видљиве. Ипак, можете да промените ваше поставке интернет претраживача да можете сами да бирате да ли хоћете да захтеве за чување колачића одобрите или одбијете, избришете сачуване колачиће аутоматски при затварању интернет претаживача и слично.

Како онемогућити колачиће?

Искључивањем колачића одлучујете да ли хоћете да допустите чување колачића на вашем рачунару. "Cookies" поставке могу да се контролишу и конфигуришу у вашем веб претраживачу. За информације о поставкама колачића, одаберите веб претраживач који користите. Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (страница на енглеском) • Safari (страница на енглеском). Ако онемогућите колачиће, нећете моћи да користите неке од функционалности на овим веб страницама.

Шта су привремени колачићи?

Привремени колачићи или колачићи сесије уклањају се са рачунара по затварању интернет претраживача. Помоћу њих веб места складиште привремене податке, попут ставки у корпици за куповину.

Шта су стални колачићи?

Стални или припремљени колачићи остају на рачунару након затварања програма интернет претраживача. Помоћу њих веб места складиште податке, као што су име за пријаву и лозинка, тако да нећете морати да се пријављујете приликом сваке посете одређеном месту. Стални колачићи остаће на рачунару данима, месецима, чак и годинама.

Шта су колачићи од прве стране?

Колачићи прве стране долазе са веб места које гледате, а могу бити стални или привремени. Помоћу тих колачића веб места могу да чувају податке које ће поново користити приликом следеће посете том веб месту.

Шта су колачићи треће стране?

Колачићи треће стране долазе са реклама других веб места (као што су поп-уп или друге рекламе) које се налазе на веб месту које гледате. Помоћу тих колачића веб-места могу да прате коришћење Интернета у маркетиншке сврхе.

Да ли resurs.rs користи колачиће?

Да, с примарним циљем како би вам наше веб странице омогућиле боље корисничко искуство и једноставнију употребу веб каталога.

Какве колачиће користи resurs.rs и зашто?

Привремени колачићи су колачићи који истичу (и аутоматски се бришу) када затворите интернет претраживач. Ми користимо привремене колачиће да омогућимо приступ садржају и омогућимо давање коментара (ствари које морате да урадите када се пријавите са својим подацима на веб страницу).

Трајни колачићи обично имају датум истека далеко у будућност и остају у вашем претаживачу док не истекну или док их ручно не избришете. Ми користимо трајне колачиће за функционалностима као што су "Останите пријављени", што корисницима олакшава приступ као регистрованом кориснику. Такође, користимо трајне колачиће како бисмо боље разумели навике корисника и тако побољшавали веб страницу према вашим навикама. Ова информација је анонимна - не видимо ваше податке о личности.

Да ли на веб страници има колачића треће стране?

Има неколико спољних сервиса који кориснику складиште лимитиране колачиће. Ови колачићи нису постављени од стране ове веб странице, али неки служе за нормално функционисање одређених могућности које корисницима олакшавају приступ садржају. Тренутно омогућавамо:

Друштвене мреже

Корисници могу да се пријаве и региструју преко властитих налога са друштвене мреже Facebook. Такође, дељење чланака на друштвеним мрежама поставља кориснику колачиће.

Мерење посећености

Resurs.rs користи сервис за мерење посећености, Google analytics. Ако желите да онемогућите да наведени сервиси складиште колачиће, можете да их забраните на следећем линку: Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptoyt

Додатне информација око искључивања колачића

Тренутно постоји неколико веб страница за искључивање складиштења колачића за различите сервисе.

Више информација можете добити на следећим линковима:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Магазин Ресурс је пословна публикација специјализована за радне односе и за највреднији ресурс сваке организације, а то су људи. Магазин је осмишљен као информативно - едукативни намењен свим људима који су запослени, или планирају да почну да раде или их занима ова тематика.

У магазину ће се на јасан и концизан начин обрађивати теме из радних односа, где ће се ствари сагледавати из различитих углова, а читаоцима остављати избор да одаберу који поглед им највише одговара.

Ресурс магазин је јединствени стимулативни извор стратешког сагледавања радних односа у чијем су фокусу људи, радно окружење, пракса, пословна комуникација.

Ресурс магазин жели да инспирише читаоце да се боље упознају са темом радних односа. Да разматрање ових тема буде прихватљиво, препознатљиво, разумљиво и лако за читање. Ресурс магазин, уз свој став, мишљење, погледе са научне и практичне стране, показати да ствари могу бити дргачије и боље.

О људима као највреднијем ресурсу , магазин Ресурс ће писати само оно што треба да знају, а не оно што треба да чују.