Вештачка интелигенција наспрам људи!

Пише: Милица Јаковљевић

Док смо сведоци све већих злоупотреба у сваком сектору па и у „HR“-у, дотле на светском плану долази пандан у облику софтвера. Драге колеге из HRа, ако не почнете да озбиљније схватате свој посао и да се удубљујете у исти, доводећи и задржавајући најбоље кандидате, а не оне који имају најјачу препоруку, софтвер ће то радити уместо вас! Као што је многима познато, већ постоји класификација кандидата путем софтвера за обраду података које достављамо у „CV“-ју, када дође до овог другог дела вашег посла, а то је брига о запосленима, „HR“ може постати сувишна ставка у организацији једне компаније.

Сва је срећа што у свему па и овоме каскамо за светом и што је питање да ли ће софтвер бити исплатив и мањим или средњим предузећима, али је сасвим довољно да се запитате и подигнете своје занимање на много већи и часнији ниво. Убедите своје „газде“ у оно у шта верујете, а то је да сваки кандидат захтева праведан третман, да се сваком мора прићи као јединки и осмислити разговор само за њега. Да формулари или општи тестови не могу довести до идеалног кандидата и да желите да слободније и флексибилније радите свој посао. Нека имају мало више вере у вас! У супротном пре или касније поставља се питање да ли ће вашу интелигенцију заменити вештачка?!

„IBM“ је развио софтвер који може предвидети када радник постаје засићен својим послом. Користи компанијама, да самим предвиђањем од стране софтвера, можете учинити нешто да задржите своје запослене и на тај начин смањите трошкове нове регрутације и улагања у обуке нових радника. Свуда у свету је познато да нов радник кошта више него задржати постојећег, само у Србији газде кажу „ Ако нећеш да радиш како ја кажем наћи ћу другог .“ Са толиком количином егоизма и погрешних одлука, запошљавања по „бабине линије“ и надобудности, никако нам није јасно како се и даље опстаје на тржишту.... Потпуна енигма!

Према недавној панел дискусији на Самиту о радним талентима и људским ресурсима у Њујорку, генерални директор „IBM“-а, Гини Ромети (Ginni Rometty), истакао је да је софтвер компаније "predictive attrition" (у слободном преводу „предвидиво исцрпљивање“) у стању да процени садашње и будуће перформансе у оквиру тачности од 96 процената када је запослени на врхунцу доношења одлуке да престане да ради за компанију. Према њиховим наводима то је већ компанији уштедело 300 милиона долара. Друга ствар до које је појава и развијање софтвера довело је то да је „IBM“ смањио своје одељење за људске ресурсе за 30 процената глобално! Фактори и ризици које софтвер обрађују су нека врста тајне, али се претпоставља да је првенствено узет у обзир учестали прековремени рад, по узору на Вотсон Аналитикс (Watson Analytics), и да ли постоји адекватна компензација за радника који има 15 сати прековременог рада недељно. По свим параметрима и високом проценту успешности коју пружа овај софтвер заснован на вештачкој интелигенцији, људски фактор може постати сувишан у сектору управљања људима. Мислили смо да ће то само остати на производњи или можда услугама, али....

Уздамо се пак у свест неког новог таласа у HR-у и старог који ће ухватити корак са њима. Ипак је лепше седети преко пута човекa који ће пратити ваше сналажење у компанији, знати кад морате одморити, шта да вам понуди да вас задржи јер сте добар и способан радник. HR који зна како да убеди свог директора да повећање плате и смањење притиска може довести до сјајних резултата и лојалности запосленог.

Да се разумемо човек је биће које не воли много промене, према томе уз мало поштовања његове пожртвованости и рада чудо можете добити, ЧУДО!


Милица Јаковљевић, дипломирани правник који је заљубљен у маркетинг. Обожавалац реклама, борац и занесењак. Писац који је велики ентузијаста да са речју као главним и јединим оружјем може освојити боље сутра за све.

Прочитајте и ово: Од фараона до штрајка у Србији линија је танка