За преко 1.100 запослених компанија DM (drogerie markt Srbija) је крајем септембра исплатила бонус у вредности од 18.000 динара. Гест за сваку похвалу и вредан пажње са којим се компанија DM истакла и промовисала зашто је један од најпожељнијих послодаваца у Србији.

Највећи дрогеријски ланац у Европи је на овај начин желео да се захвали запосленима и читавом колективу на додатној посвећености и доприносу током пандемије вируса корона. Овакав чин захвалности запосленима је компанију, у Србији, коштао 33.5 милиона динара, док је слична иницијатива спроведена и у другим земљама у којима DM послује.

“Наша корпоративна филозофија ’Човек у центру пословања’ добила је ново значење у 2020. години. Водећи императив нашег пословања постала је здравствена заштита читавог колектива и купаца и стварање безбедних услова за рад и боравак у нашим објектима. Након што смо осигурали спровођење неопходних мера предострожности у протеклим месецима и успели да прилагодимо наше пословање новим околностима, решили смо да додатно мотивишемо запослене и да им захвалимо на посвећености и доприносу у овим изазовним временима. Такође, овим потезом желели смо и да истакнемо круцијални значај очувања радних места у месецима који су пред нама и да још једном пошаљемо поруку да су људи најважнија карика у сваком привредном ланцу”, истакла је Александра Оливера Коричи, директорка DM Србија и Северна Македонија.

Принцип да компанија постоји због људи, а не обрнуто, за запослене у компанији DM значи низ погодности које овај дрогеријски ланац издвајају на тржишту рада. Атрактивне зараде, 14 плата током године, различити модалитети рада, активности усмерене на очување и унапређење здравља, курсеви и едукације само су неки од бенефита који су омогућени запосленима DM-а.

Тако је додатна подршка по наступању вируса корона дошла као природан след – и пре увођења ванредног стања спроведене су бројне превентивне мере. Тамо где је то било могуће, за кратко време обезбеђен је рад од куће за запослене, а како се већински део DM тима налази на „првој линији“, из дана у дан компанија је предузимала активности које су допринеле да запослени, али и купци, остану безбедни.

Према недавно објављеним резултатима истраживања „ТалентX“ које је спровео специјализовани портал Послови Инфостуд, компанија дм налази се на 14. месту на листи најпожељнијих послодаваца у Србији. У анкети спроведеној том приликом учествовало је 10.418 испитаника што га чини највећим истраживањем атрактивности послодаваца у Србији.

(Извор: BIZLife)


Прочитајте и ово: Најбоља стратегија развоја људских ресурса у Србији 2020?

Да ли су стратегије развоја у менаџменту људских ресурса и предузете акције у том смеру од стране менаџера у организацијама у Србији 2020 године, исте или боље него у осталим земљама?

Промовишите вашу најбољу стратегију развоја и покажите другима како изгледа најбоља у Србији 2020.

Пријаве за избор најбоље стратегије развоја - Србија 2020, на:

http://resursinstitut.rs/index.php/najbolja-strategija-razvoja

http://resursinstitut.rs/index.php/izbor-najboljih/prijava-za-izbor