Нико не жели да се придружи компанији која нема корпоративну културу. 

Нове генерације желе савршен баланс између професионалног и приватног живота.

Сандра Коцић је рођена у Француској, а највише професионалног искуства стекла је у Швајцарској. Након 5 година рада у области запошљавања (Швајцарска), Сандра је одлучила да се врати у школу и уписала мастер студије управљања људским ресурсима у својој родној земљи - Француска. Тренутно завршава другу годину мастер студија и истовремено ради у одељењу људских ресурса за компанију "APRR Autoroutes Paris Rhin Rhône" - Аутопутеви Париз Рајна Рона, друга највеца група аутопутева у Француској. 

1. Шта се подразумева под брендирањем послодавца?

Бренд послодавца, или „Employer Branding“ на енглеском, означава идентитет послодавца и имиџ бренда послодавца. То укључује и оно што је неко као послодавац и перцепцију овог идентитета, било унутрашњег или екстерног. Такође укључује "HR" стратегију бренда. Намењен је потенцијалним кандидатима и запосленима, као и партнерима компаније (сарадницима, добављачима, купцима итд.).

2. Како можемо привући будуће таленте у вашу организацију?

Присуство на друштвеним мрежама:

Данас је Бренд послодавца пре свега питање е-репутације. Коришћење друштвених мрежа као што су ЛинкедИн (LinkedIn), Фејсбук (Facebook) или Инстаграм (Instagram) је суштински извор видљивости. Дељење квалитетног и професионалног садржаја ће побољшати имиџ вашег бренда. Можете, на пример, да делите фотографије вашег последњег догађаја у компанији са комплетном тимом или интервју са сведочењем и повратним информацијама задовољног клијента.

Уредне и реалне понуде за посао:

Прва интеракција коју ће кандидат имати са вашом компанијом биће путем огласа за посао, тако да мора бити беспрекорна. Будите поштени и искрени у ономе што објављујете на огласним таблама (без претеривања у улепшавању ствари), такође обратите пажњу на презентацију и учините да вас људи пожеле тако што ћете истаћи оно што вас издваја од других компанија. На крају, циљајте кога желите да регрутујете и ставите се на њихово место... вежба ће бити лакша и добићете персонализовани оглас који ће привући више кандидата који вам одговарају!

Ко сте ви ?

Нико не жели да се придружи компанији која нема корпоративну културу. Зато се запитајте шта вас издваја, која је ваша прича, шта имате да испричате? И све то исценирајте! Стварање утицајног садржаја са вашим вредностима и личношћу ће вас издвојити и привући будуће таленте!

Ово се може урадити креирањем причања прича, или „Storytelling“ на енглеском. То су кратки видео снимци који причају причу и описују оно што се доживљава. На пример, запослени који прича како га је послодавац запослио или како је могао да путује захваљујући својој компанији. Идеја је дељење личних и аутентичних прича повезаних са професионалним контекстом. Запамтите да су ваши запослени ваши најбољи амбасадори!

3. Након што привучемо таленте, како их можемо задржати?

Радна атмосфера:

Суштински елемент на који се мора обратити посебна пажња. Усвајање јасне, прецизне, добро контролисане и транспарентне комуникације помоћи ће успостављању климе поверења. Такође промовирајте отворени простор, поставите собу за одмор и организујте "тимбилдинг" или једноставне интерне догађаје, као што су плесна забава или доручак у парку, ако вам буџет не дозвољава више. Стварање веза, кохезије и уношење добре воље у пријатељску радну атмосферу оптимизоваће равнотежу између личног и професионалног живота за ваше запослене.

Квалитет живота на послу:

Нове генерације желе савршен баланс између професионалног и приватног живота. Пружање им могућности за брзи развој и развој њихових вештина је веома добро, али оно што ће направити разлику је флексибилно радно време, рад на даљину, пријатне просторије и предности као што су бонуси или попусти на спортску претплату. Ако имате могућност, отварање вртића у компанији биће загарантован успех!

4. Који је изазов бренда послодавца након кризе Ковид-19?

Потрага за значењем:

Актуелно, значење на послу је у срцу многих чланака о људским ресурсима. То није нов концепт, али је појачан од када се појавила здравствена криза. Заиста, затворени радници и запослени на даљину доживели су тежак период. Они су лишени радног окружења и професионалних односа, искључени из уобичајених метода рада и професионалних обавеза. У овим околностима, они су довели у питање разлог постојања свог заната, шта то за њих представља и његову вредност.

Када говоримо о значењу на послу, дотичемо се три главна аспекта:

  • Емоционални: осећај више позитивних него негативних емоција у обављању свог посла
  • Когнитивни: бити задовољан садржајем задатака, развојем вештина и утицајем задатака
  • Аспиративни: осећај доприноса пројекту глобалне компаније

Запослени који више не види корист од свог рада представља ризик да ће бити неангажован и/или потпуно демотивисан, да ће бити погођен са „bore-out“ (исцрпљеност изазвана досадом), или чак, у најгорем случају, „burn-out“ (физичка и психичка исцрпљеност узрокована погоршањем услова рада). Због тога ће често бити одсутан и неактиван. Док ће срећан запослени имати позитиван утицај на компанију са високим процентом задржавања запослених.

Искуство кандидата: „Onboarding“, па чак и „Preboarding“

Искуство кандидата је скуп осећања и емоција које потенцијални будући запослени доживљава током процеса запошљавања. Да бисте могли да делујете једноставно, важно је понудити једноставне, брзе и интуитивне услуге пријаве, транспарентно комуницирати на огласима за посао (као што је објашњено мало раније у чланку), прилагодити врсте интервјуа (путем видео конференције, телефоном или лично) и дајте повратну информацију свим кандидатима са којима сте обавили интервју без обзира на врсту.

Кажемо да је први утисак увек прави, то је утолико истинитије у фази укључивања.

Коначно, интеграција која иде даље од приказивања канцеларије и приступа интернету, такође ће омогућити задржавање талената. Овог пута говоримо о искуству запослених. Тема која заслужује да се сама позабави у будућем чланку!

У закључку, јасно је да ће пажљиви бренд послодавца привући таленте, регрутовати их и задржати.

Људски ресурси су стога у центру бренда послодавца, постали су прави стуб имиџа компаније. Данас, HR функција мора више него икада да ради на испуњењу запослених на дневној бази стављајући добробит у срце пословања компаније.

Аутор: Сандра Коцић 

Human Resources Technician at

APRR Autoroutes Paris Rhin Rhône

Preparation of the Master’s degree in Human Resources Management

 

Sandra Kocić

Сандра Коцић је рођена у Француској, а највише професионалног искуства стекла је у Швајцарској. Након 5 година искуства у запошљавању у Швајцарској, Сандра је одлучила да се врати у школу и уписала мастер студије управљања људским ресурсима у Француској, својој родној земљи. Тренутно завршава другу годину мастер студија и истовремено ради у одељењу људских ресурса за компанију "APRR Autoroutes Paris Rhin Rhône" - Аутопутеви Париз Рајна Рона, друга највеца група аутопутева у Француској.