Измене Закона о странцима и Закона о запошљавању странаца, које ће бити предложене после формирања нове владе, учиниће Србију привлачнијом за странце и обезбедити им боље услове рада и друштвеног живота, рекао је данас ресорни министар Зоран Ђорђевић, саопштио је његов кабинет.

Он је у разговору са замеником директора Националне службе за запошљавање, Петром Јарићем, навео да током пандемије коронавируса велики број људи ради на даљину за фирме које се не налазе у земљи у којој живе, што је прилика да се привуче већи број странаца у Србију, преноси Бета.

„Усвајањем нових прописа, Србија би могла да постане једна од најомиљенијих дестинација за све људе који раде у Европи на даљину, онлајн”, сматра Ђорђевић.

Планира се да се странцима издају боравишне визе до годину дана, чиме би им се омогућило да раде из Србије.

(Извор: Политика)


Прочитајте и ово: Прва српска компанија која запосленима даје KОВИД БОНУС од 18.000 РСД

Да ли сте најбољи у Србији?

„НАЈБОЉИ ОДГОВОР НА ПАНДЕМИЈУ КОВИД-19“ за награду „НАЈБОЉИ У СРБИЈИ“ из менаџмента људских ресурса је отворена у част појединаца, тимова и организација који су протеклих месеци у 2020 години храбро (стручно и пре свега људски) радили на томе да запослени буду пре свега здрави, затим информисани и да остану радно ангажовани.