Има много начина на које се вредни и добри запослени могу наћи у ситуацији да добију отказ. Искрене и наивне грешке често имају тешке последице. Недавно је спроведено истраживање на више од 300 ИТ компанија и успоставило се да је чак трећина отказа узрокована злоупотребом компанијине технологије. Компаније су толико забринуте приватношћу корисника, да је чак 45 одсто установило да врше неку врсту надзора својих корисника. Испоставило се да велики број компанија даје отказ људима и због ствари које пишу о компанији на друштвеним мрежама, пропуштања поверљивих података или забрињавајућих објава на друштвеним мрежама.

Али, упркос свим тим оправданим разлозима, постоје и они због којих добри запослени добијају отказе иако нису имали никакве лоше намере. Ово су неки од најчешћих:

Обећавате превише, достављате премало

Када сте читали опис посла, дали сте обећање да ћете извршити све што се тражи од вас па и више, али када сте кренули с послом, задаци су се нагомилали и једноставно нисте успели да доставите резултат који се очекивао од вас? Сами сте си криви за ситуацију у којој сте се нашли. Када кажете некоме да ћете испунити некакав задатак у року за који знате да не можете, изгледаћете непрофесионално. Немојте бити изненађени ако због неиспуњавања циљева које сте сами поставили добијете отказ.

Ширите негативну енергију

Вероватно сте добили посао јер имате потребне вештине и послодавац мисли да бисте се добро уклопили у тим. Ако константо ширите негативну енергију у свом тиму или другим тимовима, жалите се на неке колеге и кукате да је посао претежак, само отежавате свима око вас. Они који лидеру отежавају посао и уносе немир у радни простор и атмосферу, најчешће први “лете с посла”.

Недостатак емоционалне интелигенције

Иако се чини логично да недостатак емпатије и ентузијазма у фирми може бити проблем, још већи проблем може бити ако не знате да сакријете своје реакције када сте нервозни или вам је досадно. Снажне емотивне реакције на негативне надражаје, спуштање колегама, једноставно безобразно понашање у фирми и слични знаци недостатка социјалне интелигенције могу вас лако послати назад на берзу рада.

Неовлашћено коришћење и узимање материјала

Многи баш и не размишљају превише када узимају папире с посла или користе неке од фирминих услуга без одобрења надређених. Иако се вама то можда не чини баш великим проблемом, послодавци на то често гледају као на крађу. Без обзира да ли је ваш чин јако мали трошак за компанију или готово никакав, чињеница је да за њега немате одобрење. Ако немате баш добар однос са шефом, такав поступак могао би лако бити окидач за ваш одлазак.

Коришћени извор: (БЛИЦ Bankar 26.08.2019. 12:35)


Прочитајте и ово: ИЗБОР НАЈБОЉИХ У МЕНАЏМЕНТУ ЉУДСКИХ РЕСУРСА