Ефикасно управљање талентом није само привлачење, развој и задржавање најбољих талента већ организовање и управљање људима на такав начин који их доводи до одличних организационих перформанси. За разлику од стратешког менаџмента људских ресурса, који препознаје доприносе различитих група које постоје у организацији и углавном се фокусира на све запослене, стратешки менаџмент талента се базира на оне запослене који заузимају или се спремају да заузму кључне позиције.

У години изазова, препуној тешкоћа за пословање требало је показати шта знаш и умеш и да се „на муци познају јунаци“. Таленат представља потенцијал који тражи ангажман да би се манифестовао и претворио у капацитет, јер није довољно само препознати таленат, неопходно је и развијати га и ангажовати.

Бити најбољи у области менаџмента, нарочито у менаџменту људима, нарочито у години као што је 2020, значи да поседујете највеће вештине, способности, знање, мудрост, значи да сте били ЧОВЕК без обзира на тешкоће, одговорност и да сте тако деловали. У данашњем времену изгледа да је најтеже бити менаџер људима и драго нам је да имамо људе који знају да артикулисану вредност знања, способности и вештина пренесу на прави начин и тако је увећају.

Комора менаџера људских ресурса са поносом представља добитника награде у избору „НАЈБОЉИ У СРБИЈИ“ у категорији НАЈБОЉИ МЕНАЏЕР ТАЛЕНТА

DRAGANA 2.1

др Драгана Петковић - директор Студентског културног центра Ниш, институције Министарства просвете, науке и технолошког развоја, која се бави афирмисањем младих талената – уметника, као и пружањем институционалне подршке у развоју младих научника и сарадника у образовном систему Србије.


Комора менаџера људских ресурса Србије честита др Драгани Петковић за сав уложен напор, знање, способности које је уложила како би се Србија презентовала као земља која обилује људима који могу да остваре импозантне резултате, који су спремни да уложе увек више и да теже најбољем.

 

ИЗДВАЈАМО