ТРБОВИЋ: Награда припада целој општини Пећинци

На свечаној церемонији уручења награда најбољима у Србији у области менаџмента људских ресурса, одржаној 29. новембра у Етно комплексу Врдничка кула, међу двадесетак награђених био је и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, којем је ово престижно признање додељено за остварени локални развој и допринос постављању највиших стандарда, норми и пракси у Србији у 2019. години у пословању локалне заједнице, посебно у области упошљавања становништва.

Председник Трбовић је након церемоније изјавио да је за њега ово велико признање, али да сматра да не припада само њему.

„Ова награда припада и мојим сарадницима, локалној администрацији и целој општини Пећинци. Имам ту срећу да будем на челу општине која је остварила значајне резултате, посебно у области запошљавања. У нашој општини послује око 70 великих компанија и предузећа у којима је запослено преко 7.500 људи. То је велика ствар. Председник Вучић каже да је циљ да незапосленост у Србији буде испод 10%. Ми у општини Пећинци смо тај циљ већ остварили. Имамо најмању назапосленост у Срему, а можда и у целој Србији. Ја сам поносан на то и верујем да је то допринело да добијем ово признање које делим са целом општином Пећинци“ – рекао је Трбовић.

nagrada za pecince

Признања најбољима у области менаџмента људских ресурса додељују Институт за менаџмент људских ресурса Србије и Ресурс група, а како нам је рекао директор Ресурс групе др Срећко Стаменковић, мотив за установљавање једне овакве награде је то што наша земља има једно велико богатство, а то су наши људи.

„Да бисмо то промовисали на прави начин, ми морамо да промовишемо наше људе, а у томе највећу одговорност имају менаџери људских ресурса у организацији. Они су та спона између послодавца и радника.Послодавац има своје жеље, запослени имају своје жеље и веома је тешко бити у таквом положају и одржавати правилан баланс. Истаћи вредности таквих људи био је главни мотив, зато што ми имамо праве људе, на правим местима са правим вредностима“ – поручио је Стаменковић.

Он је додао да је конкуренција била велика, али да се општина Пећинци издвојила фантастичним резултатима.

„Општина Пећинци има 737 незапослених и може се рећи да не ради само онај ко не жели да ради, а то је фантастичан успех. Има 70 компанија, 700 милиона евра гринфилд инвестиција. Када прођете индустријском зоном и видите које су компаније тамо, ви не можете, а да се не запитате зашто су они баш ту. Када смо се састали са председником Трбовићем све смо договорили за 20 минута. То показује какав је човек на челу општине Пећинци и зашто је та општина постигла такве резултате“ – каже Стаменковић.


Прочитајте и ово: ИЗБОР НАЈБОЉИХ У МЕНАЏМЕНТУ ЉУДСКИХ РЕСУРСА 2019