Александар Ракић, в. д. директора ЈПКП „Лазаревац” признаје да је дугогодишње дуговање за неплаћене порезе и доприносе у износу од 1.060.515 динара значајан проблем, као и камата од 670.612 динара на износ тог дуга.

Опширније...

ТРБОВИЋ: Награда припада целој општини Пећинци

На свечаној церемонији уручења награда најбољима у Србији у области менаџмента људских ресурса, одржаној 29. новембра у Етно комплексу Врдничка кула, међу двадесетак награђених био је и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, којем је ово престижно признање додељено за остварени локални развој и допринос постављању највиших стандарда, норми и пракси у Србији у 2019. години у пословању локалне заједнице, посебно у области упошљавања становништва.

Опширније...

Локална самоуправа је аутономни систем управљања локалним заједницама, конституисаним на ужим деловима државне територије. Она је и основна организација власти. Развијеност локалне самоуправе је и један од услова демократије и правне државе. Како је самоуправа локалним заједницама право грађана обично гарантовано уставом, за државу оно значи обавезу да створи услове за континуирано функционисање локалне заједнице као целине.

Опширније...