Немачко-српска привредна комора (АHK Srbija) објавила је позив компанијама да пријаве заинтересоване запослене за бесплатну обуку за енергетске скауте, наводи се у саопштењу.

Обуке ће помоћи компанијама да постану енергетски ефикасније и да смање емисију CО2, као и да дугорочно смање трошкове.

Обука подразумева стицање практичног знања и вештина на тему енергије - од производње и њеног значаја за заштиту животне средине до њене ефикасне употребе у предузећима.

Рок за пријаве је 20. септембар 2021. године.

Пројекат "Young Energy Europe 2.0" подразумева обуку учесника у областима енергетске ефикасности и оптимизације ресурса, како теоријски тако и кроз практичну реализацију пројеката из ових области у својим компанијама и организацијама.

Прва петодневна обука је заказана за период између 25. октобра и 05. новембра 2021. године, без ограничења броја учесника из појединачних компанија. Обуку реализују доценти на српском језику, а старосна граница полазника такође није лимитирана.

Након обуке следи период од неколико недеља у којем енергетски скаути идентификују највеће потрошаче енергије и осмишљавају и спроводе сопствене пројекте у својим компанијама, а који ће бити евалуирани на основу унапред задатих параметра од стране стручне комисије.

Најбоље оцењени енергетски скаути имаће прилику да представе свој пројекат на посебном догађају у Берлину.

 

ИЗДВАЈАМО ЗА ВАС