Да би се постигао успех, поред жеље, намере, памети да се то уради, потребан је и план, ресурси, услови, акција и резултат. Овом низу треба додати и нешто што можемо назвати – „уско грло“. То проблематично уско грло има и назив, зове се: сумња у себе.

Опширније...

Сагледавањем и презентовањем текстова из области менаџмента талентом (МТ) може се доћи до закључка да је та област веома популарна и радо прихваћена од стране људи који себе сматрају напредним у модерном схватању управљања запосленима. Претраживањем израза „менаџмент талентом“ крајем 2004. године помоћу интернет претраживача дошло се до резултата од 2.700 000 прегледа и више. Годину дана касније, претрага истог термина показала је преко 8 милиона прегледа. С обзиром на број консултантских фирми које се баве управљањем талентом и све већим бројем чланака и књига о овој теми, могло би се рећи (веровати) да је „управљање талентом“ дефинисано подручје које је подржано опсежним истраживањима и основним сетом принципа.

Опширније...

Управљање или менаџмент талентом једна је од најактуелнијих тема у управљању људским ресурсима. Како да привучемо најбоље људе? Како да кандидатима предочимо а самим тим и пружимо најбоље искуство? С обзиром на то да све компаније такође, покушавају да добију најбоље за себе поставља се и питање, шта треба да урадимо да бисмо победили у тој трци за таленте или како се на западу фигуративно каже у том „рату“ за таленте?

Опширније...