КОЈА СУ ВАША ПРАВА?

Нове мере донеле су дилеме послодавцима и запосленима

Скраћено радно време и мањи обим посла, поједини власници ће да прелију на плећа радника. Како да се заштитите?

Због нових пооштрених мера, до понедељка радиће само прехрамбене продавнице, апотеке и бензинске пумпе. То је многе навело на револт, па и поред најаве да се разматра ублажавање када је реч о неким бизнисима, поједини не могу да чекају ту одлуку.

С друге стране, многи послодавци су поставили питање како да радницима рачунају ове дане.

- Прихода нема. Ја се нисам пријавио за државну помоћ, и сада заиста не знам да ли да 12 радника пошаљем на одмор или на биро - прича П.М. власник једне мале предузетничке радње из унутрашњости Србије.

Он није једини, али за разлику од њега, већина власника малих бизниса је у државном пакету помоћи, па њихови радници имају бар гарантовану неку исплату. Међутим, има и послодаваца који се нису двоумили па су раднике брже - боље послали на принудне одморе.

- Радим у једном београдском тржном центру. Тешко је током целе короне. Али сада нас све "воде" као да смо на боловању. Не примамо пуну плату док се не вратимо у нормалу - прича радница која ради у филијали једног познатог бренда, а који има продавнице у свим шопинг моловима у Београду. Њен пример, изгледа, деле све колеге које раде сличан посао.

Према сазнањима, поједини угоститељи, пре свега власници кафића већ су својим радницима најавили да ће ново, скраћено време и смањени обим посла утицати на њихове плате. Неки ће их одмах смањити, док се други довијају па иду по систему један слободан дан више.

Одмор као опција је и препорука од државе. Добићете бар неку надокнаду, и нећете бити потпуно без плате. Због тога је Влада Србије донела Закључак, којим препоручује свим послодавцима на територији Србије да запосленима који нису искористили све дане годишњег одмора за прошлу годину омогуће да тај одмор започну и искористе у 2021. години.

Која су ваша права?

- У складу са одредбом члана 116. Закона о раду, за време прекида рада, односно смањења обима рада до којег је дошло без кривице запосленог, најдуже 45 радних дана у календарској години, запослени има право на накнаду зараде најмање у висини 60% просечне зараде у претходних 12 месеци, с тим да не може бити мања од минималне зараде утврђене у складу са законом - рекли су раније из Министарства за рад, борачка и социјална питања.

Такође, одредбом члана 117. Закона о раду, истичу, прописано је да запослени има право на накнаду зараде у висини утврђеној општим актом и уговором о раду за време прекида рада до кога је дошло наредбом надлежног државног органа или надлежног органа послодавца због необезбеђивања безбедности и заштите живота и здравља на раду, која је услов даљег обављања рада без угрожавања живота и здравља запослених и других лица.

Дакле, за део радног времена утврђеног уговором о раду у којем запослени у угоститељском објекту не ради, односно одсуствује са рада због привременог скраћења радног времена, као једне од мера Владе у сузбијању епидемије КОВИД19, послодавац је дужан да запосленом, у складу са одредбама чл. 116. и 117. Закона о раду исплати накнаду зараде - јасни су у ресорном министарству.

Important 2019 Law Changes in Arkansas

 

Шта да радите и коме да се жалите ако није тако?

Уколико запослени сматра да су његова права из радног односа повређена, може се обратити надлежној инспекцији, кажу у Министарству.

За град Београд, уколико је разлог обраћања смањење плате и друге појединости у вези са радним односима, запослени може да се обрати на број 011/2602 - 593, док је за приговоре у вези са кршењем прописаних мера безбедности и здравља на раду број 011/2606 - 555.

За друге градове, запослени могу да контактирају надлежну инспекцију рада у свом месту или округу.

Извор: Србија Данас

 

ИЗДВАЈАМО

Непуно радно време - утицај на обим остваривања права из радног односа

Шта доноси нови Закон о родној равноправности?

ЗАКОН О ТРУДНИЦАМА: Плате су загарантоване, а права много већа