Фирма из Шапца оптужена за дискриминацију због вакцинације радника.

Шта је у ствари позадина приче и каква је организациона култура у неким фирмама у Србији, такође и (не)култура запослених и до каквих парадоксалних ситуација се може доћи показује нам прича у наставку текста.

У претходном периоду смо имали прилике да слушамо и читамо о бројним светским, али и неким домаћим фирмама, које су одлучиле да награде своје запослене ако се вакцинишу. Остало је непознато да ли су они који се противе вакцинацији - били "кажњени" на неки начин.

Горућа тема ових дана у Србији, везана за ковид-19, не тиче се само броја оболелих и преминулих од последица опаког вируса, већ и вакцинације.

Колико је колективна имунизација постала важна тема, говори и чињеница да неке фирме ускраћују награде запосленима који не желе да се вакцинишу, или дају одређене бенефите (новац, поклоне, ваучере) - радницима који су ради да приме неку од доступних вакцина против ковида.

Док се Европа и даље бори с мањком доза, Србија има довољно вакцина, али је заинтересованост дела грађана у једном моменту посустала. Претпрошлог викенда су нашу земљу посетили и страни држављани како би се вакцинисали, али је домаће становнике, чини се, све теже мотивисати.

Ипак, постоје неке интерне политике у оквиру компанија које сматрају да је ова прича превише важна и значајна, да би суд о свему доносио појединац. Заправо, реч је о потенцијалном угрожавању осталих и непостизању циља - а то је колективна имунизација, ако довољан број грађана не прими вакцину.

Једно предузеће из Шапца је, међутим, донело одлуку да ускрати тзв. ускршњу награду радницима који су ближи реду антиваксера. То је изазвало приличну помпу у јавности, посебно међу неким запосленима, који такав став сматрају "недемократским".

Телеграф Бизнис је контактирао фирму "Картонвал" из које је, поводом овог случаја, саопштено: "Директор Зоран Петковић је оптужен за мобинг, дискриминацију и уцене, а Синдикат полиције је против њега чак поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду".

Из шабачке фирме су се обратили јавности констатујући да је "Картонвал у протеклом периоду донирао значајна средства у борби против ковида, те да су им здравље и безбедност запослених на првом месту".

У званичном саопштењу се наводи и да "фирма постоји 22 године, запошљава 270 радника, са просечном нето платом у висини од 86.860 динара, што је забележено у протеклих 12 месеци". Подсећамо, директор ове фирме је оптужен за "наметање вакцинације". Све је кренуло од, како су првобитно навели, "катастрофалног одзива запослених".

У Србији је, иначе, постала такорећи пракса да велике и успешне компаније организују процес вакцинације за своје запослене, међутим, код извесног броја - та акција је остала "на нивоу добре воље". Другим речима, није било санкција или ускраћивања награда за оне који не желе да се вакцинишу.

Након лавине коментара која је уследила након првобитног саопштења "Картонвала", огласио се и директор Зоран Петковић. Истакао је да је "уз сагласност и подршку сарадника и партнера, не жалећи финансијска средства, успео да спречи озбиљније трансмисије вируса међу запосленима".

Као највише одговорно лице поменуте фирме, даље каже да има дужност да "заштити све раднике, без обзира на имунолошки статус". За разлику од претходне најаве, у којој се наводи препорука за произвођача вакцине и рок пријаве за вакцинацију, ако радници не желе бити изостављени са списка за награду пред празник, сада стижу неке корекције:

Између осталог, "сви запослени ће морати да се придржавају стандардних мера (маске, превоз, ресторан...), до тренутка имунизације барем 90% радника; накнаде за индивидуални превоз до посла остају на снази до 30.06.2021; ове године неће бити традиционалне ускршње награде, а та средства биће усмерена на једну нову награду".

26parenting antivax convo articleLarge

Како је даље објашњено из "Картонвала", реч је о "Награди за колективну одговорност у борби против епидемије вируса ковид-19".

Износ награде за сваког имунизованог, пише даље, биће 30.000 динара. Додаје се да ће награда бити исплаћена уз априлску плату, свима који до краја текућег месеца донесу потврду о вакцинацији. Исто важи и за мајску и јунску зараду.

Такође, неће бити дискриминисани радници који не смеју да приме вакцину.

 

Извор: telegraf biznis од аутора Бојане Ђорђевић

(Кад бринеш о здрављу запослених – крив си, кад не бринеш опет си крив. Како удовољити радницима?)

 

ИЗДВАЈАМО

 

СВЕ ВИШЕ РАДНИКА У СРБИЈИ СА НЕПУНИМ РАДНИМ ВРЕМЕНОМ

ШТА ЈЕ МОБИНГ?

Злостављање на раду