Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуће у 2019. години апликацију "Огласна табла", намењену службеницима на локалу преко које ће добијати све потребне информације и новости везане за њихов рад, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

"Сви од службеника очекују да буду љубазни и ефикасни, а сада је први пут осмишљен пројекат који ће им помоћи у раду и који ће им обезбедити преко потребну подршку", рекао је Ружић.

Он је прецизирао да ће преко те апликације службеници у сваком тренутку, правовремено, имати информације о активностима у оквиру реформе јавне управе, као што је нпр. примена одређених закона, појашњавање новина, контакт особу коју могу да питају за сваку недоумицу, као и о оглашавању слободних радних места и могућностима за стручно усавршавање.

"Више неће морати да чекају информације и објашњење од надлежних из локалне самоуправе, већ ће свако бити лично информисан о новостима", казао је Ружић.

Иако ће за почетак апликацију тестирати на 10 општина, након чега ће, у 2020. години, уследити умрежавање свих општина и градова у Србији, министар је истакао да је циљ "да свих 500.000 службеника буду у току са променама, имају са ким да се консултују ако им нешто није јасно или желе да се усаврше у свом послу и тако, заједно будемо задовољнији радом, што ће резултирати и квалитетнијим услугама које пружамо градјанима".

Ружић је навео да ће се током пилот фазе показати предности и евентуалне мањкавости програма, како би се током 2020. године инсталирала апликација на свим рачунарима свих запослених у управи. Након тога, у плану је да се апликација прошири и на друге државне органе.

Из буџета министарства за овај пројекат у наредној години издвојено је 36,4 милиона динара.

(Извор: http://www.mduls.gov.rs)